15 euro voor een visum?!

Als je op vakantie naar Turkije gaat, dan heb je een visum nodig. Dit visum kon je vroeger nog op het vliegveld kopen, maar vanaf november 2014, is dit niet meer mogelijk en ben je verplicht om een e-visum te kopen en dit visum in bezit te hebben op het moment dat je het land in komt. Heb je geen visum bij je dan kom je Turkije niet in. Voorkom dus problemen en schaf op tijd een elektronisch visum aan.

Visum voor 15 euro

Een visum voor 15 euro?

Vroeger kon je voor 15 euro een visum aanschaffen op het vliegveld. Echter is dit nu niet meer mogelijk. Het visum moet je nu online aanschaffen. Er zijn veel aanbieders van visa voor Turkije op het internet te vinden. Zij bieden allemaal verschillende prijzen, die variëren van 19,95 tot 37 euro. Een enorm verschil dus. Er is echter één bureau waar je een visum voor een 20 dollar kunt aanschaffen. Door de huidige hoge dollarkoers, de koers van de dollar is bijna gelijk aan die van de euro kost het visum nu tussen de € 19 en € 20. Voor 15 euro kun je dus geen visum meer kopen. Bij de officiële site van de Turkse overheid kun je het visum voor 20 dollar aanschaffen. Je kunt hiervoor gaan naar www.evisa.gov.tr. Het is echter wel belangrijk om vooraf te weten dat deze site geheel in het Engels is en je er alleen maar met een creditcard kan betalen.

Aanvragen

Het aanvragen gebeurt in het Engels in 3 stappen. Bekijk vooraf wel eerst of je Paspoortpaspoort of ID kaart nog minimaal 60 dagen geldig is na terugkomst uit Turkije. Daarnaast is het belangrijk dat je goed kijkt wat er van je gevraagd wordt en welke gegevens je in moet vullen op het aanvraagformulier. Omdat alles in het Engels is, kan je gemakkelijk een foutje maken en dat mag nou net niet. Het visum mag geen fouten bevatten anders wordt het niet geaccepteerd. Let dus goed op wat je invult en of de gegevens precies overeenkomen met de gegevens die in je paspoort staan. Een eenmaal uitgegeven visum kan niet meer gewijzigd worden. Dus als je er toch fouten in hebt zitten, dan zal je een nieuw visum moeten aanvragen. Wees dus zorgvuldig!

Het Turkse vakantievisum heeft een standaard geldigheidsduur van 180 dagen met een maximum verblijf van 90 dagen. Elke reiziger die met je meereist naar Turkije heeft een eigen visum nodig. Als je met kinderen reist, hebben ook zij dus een eigen visum nodig. Na het invullen van de gegevens zal je gevraagd worden om 15 euro per creditcard te betalen. VakantieAls deze betaling is ontvangen, dan wordt het elektronische visum per e-mail opgestuurd. Print het visum dan meteen uit en leg het bij je paspoort, zodat je het visum niet gaat vergeten als je op reis gaat. Om Turkije in te komen moet je namelijk op de luchthaven of bij de grens al een kopietje van het afgegeven visum kunnen tonen. Kan je dat niet, dan kom je het land niet in.