Geldigheid van het e-visum

Door het aanschaffen van een e-visum heb je toestemming om te reizen naar Turkije. Dit visum vervangt de welbekende visumsticker en stempel die je vroeger op het vliegveld van Turkije kreeg. Doordat je het visum nu online kunt aanvragen, hoef je niet meer in lange rijen te wachten voor het visumloket op het vliegveld en kun je nu meteen door naar de paspoortcontrole.

Hoe lang is het visum geldig?

Nadat je een visum hebt aangevraagd en betaald, wordt het visum je vaak binnen 24 uur per email toegestuurd. Visum per post bestellenDit visum moet je dan alleen nog uitprinten en meenemen op reis, zodat je het bij aankomst in Turkije aan de douane kunt laten zien. Het e-visum is alleen geldig indien het geprint is, dus niet op het scherm van je smartphone of tablet. Tijdens je hele verblijf in Turkije moet je het visum bij je dragen want je kunt op verschillende momenten worden gecontroleerd. Heb je geen printer, dan kun je het visum ook per post naar je toe laten sturen. De verzending hiervan duurt echter wel langer.

Vanaf de datum dat het visum is uitgegeven, is het 180 geldig. In deze periode is het mogelijk om meerdere keren naar Turkije te reizen, maar je mag maar 90 dagen achter elkaar in Turkije verblijven. Als je dus langer dan die 90 dagen in Turkije wilt verblijven, heb je dus niet aan dit visum en moet je een verblijfsvergunning aanvragen bij de Turkse ambassade.
ReisdocumentenHet is ook belangrijk om te weten dat je Identiteitskaart of je Internationaal Paspoort bij je visum aanvraag nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn na je verblijf in Turkije. Je paspoort moet je altijd met je visum kunnen tonen. Is je paspoort niet zo lang meer geldig, dan is het aan te raden om eerst een nieuwe reisdocument aan te vragen bij je gemeente. Zo voorkom je problemen.

Zonder geldig paspoort en zonder visum kom je Turkije niet binnen. Wees dus goed voorbereid.