Betalen met creditcard

 

Als reiziger naar Turkije, moet je bij je vertrek naar Turkije dus al in het bezit zijn van een visum om het land in te kunnen komen. Sinds november 2014 ben je verplicht om een geprint e-visum te kunnen tonen aan de douane. Het e-visum kun je gemakkelijk online bij verschillende aanbieders aanvragen. Is je Engels goed en wil je met een creditcard betalen, dan kun je voor een visum terecht bij de site van de Turkse overheid. Het aanvragen verloopt hier helemaal in het Engels en je kunt betalen met je creditcard. Ga hiervoor naar de volgende site; https://www.evisa.gov.tr/nl/

Alles liever in het Nederlands?

Wil je liever niet alles in het Engels moeten lezen en invullen, dan bestaat er ook de mogelijkheid om je visum bij aanbieders aan te schaffen die je de aanvraagprocedure helemaal in het Nederlands laten doorlopen.
En vind je het prettiger om ook bij deze aanbieders met een creditcard te kunnen betalen? Dat is ook mogelijk. Er zijn Nederlandse en Belgische aanbieders van e-visa voor Turkije die verschillende betalingsmogelijkheden aanbieden waaronder creditcards zoals de Mastercard, Visacard en soms ook de American Express. Een e-visum aanschaffen via deze aanbieders is echter wel wat duurder dan via de site van de Turkse overheid omdat ze de extra kosten die zij maken voor het aanbieden van deze betalingsmogelijkheden en de administratieve kosten doorberekenen op jou als koper.

Hoe e-vsium betalen met creditcard?

Het betalen gaat heel simpel in het werk. Doorloop stap 1 en neem je gegevens correct over vanuit je paspoort/ ID kaart op het aanvraagformulier. Verstuur dit formulier en je zult een melding krijgen dat je het e-visum kunt gaan betalen. Evisum creditcardJe wilt betalen met creditcard, dus klik op de creditcard button. Je zult worden doorgeleid naar de pagina om veilig met je creditcard te kunnen betalen. Nu moet je alleen nog je kaartnummer intypen en de vervaldatum van de kaart. Soms moet je ook nog de laatste drie cijfers intypen van het nummer dat op de achterkant van je creditcard staat.

Als de betaling is goedgekeurd, zal je e-visum binnen 24 uur in je mailbox worden bezorgd.